lenteschoonmaak-website

5 tips bij de lenteschoonmaak van je website

Het mooie weer lonkt… begint het bij jou ook al te kriebelen? Sommigen starten al aan de lenteschoonmaak van hun huis, maar ook je website heeft op tijd en stond eens een grondige check en opkuisbeurt nodig!  Wat kan je praktisch doen om je website weer op punt te zetten?  Hieronder 5 tips:

5 tips voor lenteschoonmaak website

  1. De eerste indruk: Begin met het bekijken van je website door de ogen van een toevallige bezoeker. De homepage van je website is zoals het openen van de voordeur van je huis. Is een rommeltje of chaos het eerste wat je gasten zien? Ziet het interieur er wat gedateerd, oud en stoffig uit?
  2. Update je CMS:  Als je een content management systeem (CMS) zoals WordPress gebruikt, dien je dit regelmatig te updaten. Het niet updaten werkt veiligheidsrisico’s in de hand. Het gebruikte thema of template en de plugins kunnen wellicht ook een update gebruiken. Vraag je websitebouwer voor meer informatie hieromtrent.  Contacteer Beels.be
  3. Opkuis: Ga na of alles nog correct wordt weergegeven (foto’s etc.) en alle links (inkomende en uitgaande) nog steeds werken. Indien je links hebt naar derde partijen en zij hun pagina weghalen zonder alternatief, dan stuur je de bezoeker een doodlopende straat in.
  4. lenteschoonmaak-websiteUpdate inhoud:  Verwijder verouderde promoties, kerstvakantie-meldingen & producten en/of diensten die niet meer relevant zijn. Check de contactgegevens op hun juistheid indien er intussen iets zou gewijzigd zijn en herlees eens de inhoud van je teksten.
  5. Maak het bekend: Laat het ook weten aan je volgers nadat je een “lenteschoonmaak” van je website hebt uitgevoerd. Kanalen zoals Facebook en LinkedIn zijn hiervoor een dankbaar gegeven.

Volg je de pagina van beels.be al op Social Media?  Je kan mij terugvinden op Facebook en LinkedIn!

beels-webdesign
Hallo, mijn naam is Els van Beels.be Ik bouw je nieuwe website & webshop en ben gebeten door internetmarketing. Daarom help ik je ook graag de stap maken van het hebben van een 'website visitekaartje', naar het runnen van een succesvol online systeem dat voor je werkt. Zowel praktisch als adviserend ben ik jouw ideale digitale coach! Ben je niet tevreden over je huidige website en wil je weten waar het vastloopt? Ontvang deze handige checklist!.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *