Omdat je eigen tijd beperkt is!

Deze week sprak ik met een ondernemer die webshopapplicaties waarbij zijn systeem gekoppeld wordt aan het boekhoudsysteem van de klant.  Heel interessant voor de kleinhandel.  We wisselden gedachten en ideeën voor samenwerking.  Waaronder het idee van affiliate marketing

 

Enkel technisch

affiliate-marketingZijn firma in webshop-applicaties focust vooral op het technische en een zeer goede klantenondersteuning.  Maar  er is  niemand die het commerciële voor zich neemt. 

Er wordt zo nu en dan wel eens iets gedaan op social media of aan de hand van de website, maar een echt goede online strategie is er nog niet.

 

En de commerce?

Ze doen een vaste abonnementsprijs per maand voor het gebruik van het webshoppakket met de blijvende technische ondersteuning.  “Hoe breng je dit aanbod dan concreet aan de man?” vroeg ik. 

We nemen vooral contact op websitebouwers vertelde hij.  De websitebouwer maakt geheel uit eigen beweging en zonder vergoeding reclame bij zijn eigen klanten.

 

Andere aanpak

“Als je de websitebouwer beloont voor elke klant die hij aanbrengt, denk je dan niet dat je er dan pas een heel gemotiveerde websitebouwer aan over houdt die je nog meer klanten oplevert?”, vroeg ik.  De websitebouwers worden dan je affiliate partners.

 

Affiliate marketing

Bij affiliate marketing sta je een stukje commissie af in ruil voor veel meer warme leads.   Dit werkt heel goed online en kan je automatiseren.

Aanbieders belonen hun partners (affiliates) voor de verkopen die ze via die partners hebben ontvangen.  Het kan voor lidmaatschappen, abonnementen, fysieke producten, online eBooks, online cursussen enz.

Dan zet de affiliate een advertentie of link (bijvoorbeeld op zijn eigen website) en als een bezoeker doorklikt op deze link en vervolgens het product aankoopt hebben we bingo. 

Als leverancier van het product ben je zo op verschillende plaatsen tegelijk.   Zonder extra inspanningen.  De natte droom van elke ondernemer, toch?

 

Zelf bijverdienen als affiliate?

Als ondernemer kan je ook kiezen om zelf bij te verdienen als affiliate zonder aanbieder te zijn.  Kijk maar eens onderaan de pagina van grote spelers zoals bol.comDaar vind je een vermelding  “partnerprogramma” of “partners”.

Het internet staat bol van de affiliatelinks en partnerprogramma-aanbieders.  Zo heb je bijvoorbeeld ook platformen die heel wat aanbieders groeperen.  Kies je categorie en je bent vertrokken.  Een voorbeeld van een platform met een verzameling aanbieders is TradeTracker.

Terwijl de bezoeker nietsvermoedend een link aanklikt en vervolgens een aankoop doet, heeft de affiliate (waar ook ter wereld) er een stukje aan verdient.

 

Waarom niet?

Het kan, het mag en het is voorhanden.  Waarom dus niet zelf het principe toepassen op je website en zo je inkomsten verhogen op volautomatische piloot?  Zelf je partnerprogramma aanbieden zodat derden reclame voor je maken… Doen.  Geen verkoop = geen commissie uitbetalen.

Het toepassen van een partnerprogramma is je resultaten slim laten vermenigvuldigen.

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *