De 5 snookerlessen die elke ondernemer moet kennen

De finale snooker 2023 was een historisch moment voor het Belgische snooker. Brecel is onze nieuwe ster. Na een spannende spectaculaire strijd won hij tegen Selby, die zich nog niet meteen gewonnen gaf.

Tot op het moment dat Selby een cruciale rode bal miste, Brecel de frame kon pakken en de overwinning binnenhaalde. Proficiat aan onze Belgische wereldkampioen snooker!

En als we nu es een vergelijking durven wagen tussen snooker en ondernemen op het internet, dan zou het er misschien zo uitzien:

Een partij snooker vergelijken met de aanpak van een online marketing plan is niet eenvoudig, maar je zou kunnen denken aan de volgende overeenkomsten:

  • de regels en het doel van snoer kennen = een duidelijke missie en visie hebben voor je bedrijf
  • je tegenstander en zijn speelstijl bestuderen = je doelgroep goed kennen en onderzoeken wat hun behoeften en wensen zijn
  • het kiezen van de beste stootrichting, kracht en effect = een strategie kiezen die past bij je doelstellingen, budget en middelen
  • het tellen van je punten en controleren van de positie van de de ballen = je resultaten meten en analyseren om te zien of je moet bijsturen
  • je tactiek aanpassen aan de situatie op de tafel = creatief en flexibel zijn om in te spelen op de veranderingen in de markt of de wensen van je klant

Snooker en online marketing hebben meer gemeen dan je misschien denkt. Ze vereisen allebei een goede strategie, een scherp oog, een creatieve geest en een flexibele houding. Of je nu een beginner of een expert bent, elke onderneming kan beter scoren met en in zijn online marketing.

Ontdek je online marketing strategie op maat, aan de hand van de internetmarketing blauwdruk, voor meer naambekendheid en klanten.