Een emailmarketing systeem kiezen

Ben je op zoek naar een goed emailmarketing systeem?  Dan heb ik hier twee goede mogelijkheden.  Een emailmarketing systeem is een online tool dat er voor zorgt dat je de gegevens zoals naam en emailadres kunt verzamelen vanop je website van bezoekers die iets (gratis) van je hebben ontvangen.  Bijvoorbeeld:

 

De gratis weggever

Als je bijvoorbeeld een ebook gratis weggeeft of een kortingsbon of ander cadeau, dan is het steeds heel raadzaam om hiervoor in ruil de naam en het emailadres van de ontvanger te vragen.  Op deze manier bouw je een eigen databank op met emailadressen van mensen die jouw producten of dienst interessant vinden. En zo kan je op een later tijdstip naar keuze deze mensen gemakkelijk terug zelf bereiken door middel van het versturen van een email.

 

Emailmarketing tool

Deze persoonsgegevens worden best handig en overzichtelijk verzameld.  Dan komt een emailmarketing systeem goed van pas.  In zo een online tool worden al de gegevens netjes bewaard.   En het laat je toe om met één druk op de knop een email te sturen naar al je contacten tegelijkertijd, waarbij de aanspreking automatisch gepersonaliseerd wordt.

emailmarketing kiezen

 

Welk emailmarketing systeem moet je kiezen?

Er zijn heel wat systemen en tools op de markt, meestal Engelstalig en het is wel een beetje werk om de verschillende mogelijkheden qua prijs/kwaliteit met elkaar te gaan vergelijken.  De ene heeft enkel de mogelijkheid om gegevens te verzamelen.  Er zijn er waar je ontdubbeling van lijsten kan doen.  Er zijn er waar je (in het ideale geval) ook geautomatiseerde mailings (een autoresponder) kan instellen.

 

Ga voor een autoresponder

Het ideale emailmarketing systeem is er eentje waarin je emails geautomatiseerd kan laten versturen.  Dan stel je een paar emails op voorhand op en op een vooraf bepaald tijdstip, bv 2 dagen nadat iemand zich inschreef, krijgt hij een eerste geautomatiseerde mail toegestuurd.  Met persoonlijke aanspreking en alles.  Na bv. 4 dagen krijgt hij een tweede mail toegestuurd, enzovoort.  Als je voor emailmarketing gaat, en je wilt het als ondernemer serieus aanpakken, kies dan meteen ook voor een tool mét autoresponder functie!  Dit biedt heel veel mogelijkheden.

 

Twee voorgesteld

Om je het werk te besparen van het vergelijken van verschillende tools op het internet heb ik er gewoon twee goede voor je uitgepikt.  Eentje is volledig Nederlandstalig en eentje Engelstalig.    Beide hebben op zijn minst de autoresponder functie.  Persoonlijk gebruik ik het Nederlandstalige systeem omdat dit gewoon heel handig is in je eigen taal en heel erg uitgebreid.  Dit systeem heet Autorespond.nl en je hebt er bovendien ook een shoppingcart mogelijkheid bij en de service en ondersteuning is uitstekend.  Je kan eerst een gratis proefperiode doen om te zien of het wat voor je is.

Autoresponder.nl emailmarketingsysteem in het Nederlands (+ shoppingcartmogelijkheid)

autoresponder-emailmarketing

 

Aweber is een Engelstalig systeem dat ook zeer goed werkt en een stukje goedkoper is dan bovenstaande, mét autoresponder en ook uitstekende ondersteuning.  Je kan hier ook eerst een proefperiode doen.

Aweber emailmarketing Engelstalig

aweber-emailmarketing-beels

 

Wil je graag hulp bij het starten met emailmarketing?  (praktische installatie en uitwerken systeem, schrijven en versturen mailings)  Of wil je gewone nieuwsbrieven laten opmaken en versturen?  Neem contact op met mij.

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *