De grootte is wél belangrijk!

Het is een veelbesproken onderwerp en iedereen heeft er zijn eigen mening over.  Maar de juiste grootte hanteren is wél belangrijk als het komt op de Facebook afmetingen.  Doe het meteen goed als je een omslagfoto, profielfoto, linkfoto, afbeeldingsfoto, video, eventafbeelding, groepsbanner enz. wil plaatsen.  Hier is een overzicht plus een belangrijke tip voor mobiele apparaten…

 

Facebook afmetingen

facebook-banner-afmetingDe omslagfoto van een Facebook bedrijfspagina is 851 x 315 pixels.  Aangezien er nu ook veel naar Facebook pagina’s gekeken wordt vanop een smartphone dient de omslagfoto ook ingesteld te worden om goed te kunnen bekijken op mobiel.

Een omslagfoto op mobiel ziet er soms heel anders uit dan op PC.  De werkwijze om een omslagfoto mobielvriendelijk te maken leg ik uit in mijn Facebook handleiding.

 

Profielfoto en andere

Je profielfoto is 160 x 160 pixels groot, maar houd er rekening mee dat Facebook er nog een witte rand omheen plaatst.  De ideale maat waarin je de foto maakt en upload is 180 x 180 pixels en Facebook gaat die dan netjes voor je aanpassen bij het uploaden.

Als je al eens een link hebt geplaatst op Facebook heb je wellicht ook gemerkt dat Facebook daar automatisch een afbeelding bijplaatst.  Als deze afbeelding niet naar jouw wens is kan je ze ook vervangen.  De ideale afmeting voor een afbeelding hier is 1200 x 628 pixels.

Stel dat je later dit bericht ook wil gaan promoten, zorg dan dat er op de afbeelding niet meer dan een bepaald percentage aan tekst staat.   Anders zal je berichtpromo afgekeurd worden.

Als je alleen een afbeelding wilt plaatsen op de tijdlijn van je Facebook bedrijfspagina dan is de ideale maat 1200 x 1200 pixels.

Wil je de bannerafbeelding van een event instellen dan is de ideale maat 784 x 295 pixels.  En de bannerafbeelding van een groep heeft een ideale maat van 801 x 250 pixels.

Om de startafbeelding van een video te vervangen hanteer je de maten 470 x 264 pixels.

Update: Facebook is ook constant in beweging dus voor de meest recente informatie over Facebook afmetingen kun je terecht op hun infopagina.

.

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *