Als een boer het kan..

Het sociale-mediaproject @Boerburgertweet, je hebt er wellicht al over gehoord.  Het is een collectief account waarbij boeren gebruik maken van Twitter en Facebook om hun bedrijf in de kijker te zetten op een positieve manier. 

 

Social Media voor boeren

Oorspronkelijk is het project ontstaan in Nederland en zo overgewaaid naar Vlaanderen.  Het doel van dat project is om het groter publiek een inkijk te geven in de dagelijkse werking op de boerderij en zo beter te kunnen informeren.

En goed informeren betekent automatisch meer sympathie voor die boeren en hun dagdagelijkse bezigheden.  Ongetwijfeld halen ze er de voordelen uit.

 

Boeren op Social Media

Ze tweeten tekst, foto’s en video’s en ondertussen zijn er via Facebook al bijna 5000 fans bij betrokken.  Elke landbouwer tweet steeds zeven dagen lang over zijn activiteiten en de berichten op Facebook kennen veel bijval.

Ze pakken het op een zeer fijne, informerende en persoonlijke manier aan.  Het raakt de mensen en dat is meteen ook een van de sleutels van hun succes.

succes social media

Meer succes met Social Media

Hoe kan je in navolging van deze boeren meer succes halen met je eigen facebookcampagne?

  • probeer zo authentiek mogelijk over te komen, door eigen ervaringen te delen en in spreektaal te schrijven.
  • gebruik je eigen fotomateriaal of stockfoto’s die er zo ‘normaal’ mogelijk uitzien
  • wissel korte fijne berichtjes af met berichten die meer inhoudelijk informatief zijn.  Op Facebook mogen er gerust berichten passeren die goede inhoud bevatten.  Dat spreekt zeker aan en je kunt het beschouwen als microbloggen, net zoals Twitter ook een vorm is van microbloggen.

bron: vilt.be

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *