Wat zijn de beste AI schrijftools en hoe kan het jouw marketing verbeteren? (2023)

AI-schrijven is een van de meest opwindende en innovatieve nieuwe trends in de wereld van contentcreatie voor jouw bedrijf op het internet. Met AI-schrijven kan je boeiende en effectieve teksten genereren voor verschillende doeleinden, zoals marketing, productbeschrijvingen, slogans, blogs, enz.

Wat zijn de beste ai schrijftools en hoe kies je de tool die het beste bij jouw behoeften past?

In deze blogpost vergelijk ik met jou twee populaire en krachtige AI-schrijfplatforms:Jasper.ai en Copy.ai. Ik kijk met jou naar hun functies, valkuilen, voordelen, nadelen, prijzen en meer. Aan het einde van deze blog zal je een beter idee hebben van welke tool het beste bij jouw marketingafdeling past en hoe je deze kunt gebruiken om de contentcreatie te verbeteren. Laten we beginnen!

Het verschil tussen Jasper.ai en Copy.ai schrijftools

Jasper.ai en Copy.ai zijn beide AI-gestuurde schrijfplatforms die jou kunnen helpen om creatieve en boeiende teksten te genereren voor verschillende doeleinden, zoals marketing, productbeschrijvingen, slogans, blogs, enz. Ze gebruiken beide geavanceerde neurale netwerken om natuurlijke taal te begrijpen en te produceren op basis van je eigen input en doelstellingen. Er zijn echter ook enkele verschillen tussen de twee tools, zoals:


Jasper.ai is duurder (maar heeft meer functies) Jasper.ai heeft geen gratis plan, maar biedt wel een 7-daagse gratis proefperiode aan. Het goedkoopste plan kost $99 per maand en geeft je toegang tot onbeperkte woorden, alle functies (inclusief meertalige inhoud), en een persoonlijke AI-assistent die jou kan helpen met al uw schrijfprojecten. Jasper.ai heeft ook meer sjablonen en categorieën om uit te kiezen dan Copy.ai, en biedt meer mogelijkheden om je inhoud te optimaliseren en te personaliseren


Copy.ai is goedkoper (en heeft een gratis plan) Copy.ai zal jou beter van dienst zijn als je alleen sporadisch pakketten met productbeschrijvingen of een snelle toevoeging aan een advertentiecampagne nodig hebt. Je kunt het systeem gratis gebruiken voor maximaal 2.000 woorden per maand, met toegang tot de meeste functies (behalve meertalige inhoud). Het goedkoopste plan kost $35 per maand en geeft je toegang tot onbeperkte woorden en alle functies. Copy.ai is ook eenvoudiger en gebruiksvriendelijker dan Jasper.ai, en heeft een levendige gemeenschap van gebruikers die jou kunnen inspireren en ondersteunen

Dus, afhankelijk van je behoeften, budget en voorkeuren, kan je kiezen tussen Jasper.ai of Copy.ai als AI-schrijfpartner.

Een voorbeeld van hoe Jasper.ai of Copy.ai werkt

Neem bijvoorbeeld dat je een productbeschrijving wilt schrijven voor een nieuwe draadloze koptelefoon. Je kunt dan een van de volgende stappen volgen:

  • Voor Jasper.ai: Ga naar https://jasper.ai/ en klik op “Start your free trial”. Vul je e-mailadres en wachtwoord in om een account aan te maken. Kies vervolgens “Product Description” uit de lijst met sjablonen. Voer de naam van je product in (bijvoorbeeld “SoundBuds”) en een korte beschrijving van de functies en voordelen (bijvoorbeeld “Draadloze koptelefoon met ruisonderdrukking, lange batterijduur en kristalhelder geluid”). Klik op “Generate” en wacht tot de tool jou een productbeschrijving schrijft. Je kunt dan de tekst bewerken, optimaliseren of personaliseren met behulp van de verschillende opties die de tool je biedt.
  • Voor Copy.ai: Ga naar https://www.copy.ai/ en klik op “Try it for free”. Vul je e-mailadres en wachtwoord in om een account aan te maken. Kies vervolgens “Product Description” uit de lijst met tools. Voer de naam van je product in (bijvoorbeeld “SoundBuds”) en een korte beschrijving van de functies en voordelen (bijvoorbeeld “Draadloze koptelefoon met ruisonderdrukking, lange batterijduur en kristalhelder geluid”). Klik op “Create” en wacht tot de tool jou een productbeschrijving voor schrijft. Je kunt de tekst bewerken of een nieuwe versie genereren met behulp van de verschillende opties die de tool je biedt.

Dit is slechts een voorbeeld van hoe het werkt. Er zijn nog veel meer tools en sjablonen die je kunt gebruiken om verschillende soorten teksten te schrijven met behulp van AI.

Wat zijn de voordelen van AI-schrijven?

AI-schrijven heeft veel voordelen, zoals:

  • Het kan je tijd en moeite besparen door snel en automatisch teksten te genereren die aansluiten bij uw doel en stijl.
  • Het kan je ook sterk inspireren en creatiever maken door jou verschillende ideeën en suggesties te geven die je kunt gebruiken of aanpassen.
  • Het kan je helpen om jouw schrijfvaardigheid te verbeteren door feedback en tips te geven over hoe je jouw teksten kunt optimaliseren en personaliseren.

Wat zijn de nadelen of uitdagingen van AI-schrijven?

AI-schrijven is echter geen vervanging voor menselijk schrijven. Het is een hulpmiddel dat je kunt gebruiken om je schrijfproces te ondersteunen en te verbeteren. Je moet altijd je eigen oordeel en verantwoordelijkheid gebruiken bij het schrijven met AI, en de teksten controleren op nauwkeurigheid, kwaliteit en ethiek.

Omdat het soms onnauwkeurig, irrelevant of ongepast kan zijn. AI-schrijven is gebaseerd op statistische modellen die leren van grote hoeveelheden tekst op het internet. Dit betekent dat AI-schrijven niet altijd de juiste informatie, context of toon kan begrijpen of leveren. Een ai schrijftool kan ook fouten maken in grammatica, spelling of logica. Of het kan teksten genereren die onethisch, bevooroordeeld of schadelijk zijn voor sommige mensen of groepen.

Tegelijk kan de schrijftool jouw menselijke creativiteit en originaliteit ondermijnen. AI-schrijven kan een geweldig hulpmiddel zijn om je creativiteit en productiviteit te stimuleren, maar je mag er je eigenheid en authenticiteit niet door verliezen. Als je té veel vertrouwt op AI-schrijven, is het mogelijk dat je je eigen stem, stijl en visie verliest. Je kunt ook in de verleiding komen om plagiaat te plegen of te veel op clichés te leunen. Je kunt ook de verbinding met je doelgroep en je passie voor schrijven verliezen.

En als het gaat over contentrecht, dan kan het juridische en ethische kwesties oproepen. Het roept momenteel al vragen op over de verantwoordelijkheid en de gevolgen van de gegenereerde teksten. De eerste rechtzaken in Nederland zijn een feit!

Geen perfecte of eenvoudige oplossing

AI-schrijven is dus geen perfecte of eenvoudige oplossing. Het is een complex en krachtig hulpmiddel dat zorgvuldig en verstandig moet worden gebruikt…zoals bij alles.

Hoe sta jij hier tegenover? Heb je al eens gebruik gemaakt van een AI-schrijftool of staat het nog heel ver van je bed?

Uitdagingen voor jou als ondernemer

De uitdagingen van ondernemers uit de floppydisk generatie kunnen verschillen per persoon en per sector, maar over het algemeen ervaar ik deze uitdagingen bij mijn klanten:

  • Het bijhouden van de nieuwste technologieën en trends op het gebied van online marketing, e-commerce, social media, etc.
  • Het vinden van het voor hen meest geschikte online platform of kanaal om hun producten of diensten te promoten en te verkopen
  • Het opbouwen van een online reputatie en vertrouwen bij hun doelgroep en klanten
  • Het omgaan met de concurrentie en de veranderende vraag en verwachtingen van de online markt
  • Het beheren van de logistiek, administratie, beveiliging en klantenservice van hun online bedrijf

Mogelijkheden en voordelen

De mogelijkheden en voordelen voor ondernemers zijn dan weer enorm. Er ligt een bijzonder grote opportuniteit in het bereiken van een groter en diverser publiek en markt. De kosten en risico’s van het runnen van een bedrijf kunnen zeer sterk verlaagd worden door de nieuwe technologieën. Je krijgt meer flexibiliteit en creativiteit aangereikt. En door de nieuwe tools kan je nieuwe vaardigheden en passies of interesses ontdekken als zaakvoerder, waar je voorheen geen weet van had.

Wil je graag meer inzicht en overzicht krijgen in je online marketing, en zo écht vooruit komen op het internet?

Dankzij mijn praktijkervaring in internetmarketing voor bedrijven (sinds 2009) kan ik je helpen om je bedrijf te laten groeien dankzij internet. Ik ben opgegroeid in het floppydisk-tijdperk en heb de evolutie van het internet vanaf de eerste rij kunnen meemaken. Ik blijf me dagelijks bijscholen in mijn passie: internetmarketing.

Ontdek je online marketing strategie op maat, aan de hand van de internetmarketing blauwdruk, voor meer naambekendheid en klanten.