Hmm, gaan eten en websites

Wist je dat een websitebezoek wel eens vergeleken kan worden met een etentje? In een netwerkvergadering vanmorgen dacht ik: laat ik het eens over eten hebben.. Dat was een poging om de droge materie een beetje smaakvol over te brengen 😉 Door vergelijkingen te maken trigger je bovendien een bepaald deel in de hersenen van mensen. Naar het schijnt zou dat helpen om de boodschap goed over te brengen. Wellicht heeft de restaurantwebsite-opdracht er iets mee te maken. Of omdat een van mijn klanten momenteel strijdt voor de titel van ‘Beste Frituur Van Vlaanderen’. Maar wat heeft eten nu eigenlijk te maken met een websitebezoek vraag je mij?

 

Het vergelijk

Ofwel heb je een dik pak friet met véél mayonaise… Ofwel heb je een klein super gezond slaatje… Twee uitersten die je ook in websites terug kan vinden. Veel friet zie ik als heel druk en weinig structuur, met daartussen een saus van overkill, gewoon ‘too much’.

Het ander uiterste, het klein super gezond slaatje, zie ik dan weer als mooi met perfectionistische inslag en (te) weinig body (tekst) waarbij mensen nadien nog naar de frituur hollen 🙂

 

Het ideale bord?

Ik kies zelf graag voor iets tussenin; een lekker stukje vlees, met frietjes en groetjes erbij en een lekker sausje apart. Zo iets waar een doorsnee Vlaming graag voor terugkomt! Serveer je een goede nieuwe website, met daarbij een gezonde mengeling van social media, emailmarketing, bloggen, SEO … in een sausje van activiteiten op en naast je website. Dat alles mooi geschikt op een bord, niet teveel, niet te weinig… Dan heb je volgens mij iets waar mensen graag voor terugkomen.  Wellicht zal je hen dan ook nog het dessert kunnen laten proeven.  Omdat het ’em in hoofdzaak om het dessert te doen is.. toch?!

Wat serveer jij vandaag?  Download hier de website checklist

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *