Waarom smartphones jou als ondernemer dwingen tot vernieuwing

Laatst kreeg ik een mailtje van een klant waarin ze de opmerking maakte dat zelfstandig zijn gelijk staat aan flexibiliteit, omdat ze ‘de gemaakte afspraak noodgedwongen moest verplaatsen’.  Als zelfstandige moet je inderdaad flexibel zijn en dat geldt voor beide partijen. 😉 En niet alleen flexibel zijn in de agenda maar ook omgaan met technische evoluties  is noodzakelijk om mee te groeien als ondernemer.

 

Website mobielvriendelijke maken

Op dit moment komt al meer dan de helft van de websitebezoekers via mobiele apparaten op je website en doen ze via smartphone hun opzoekingen in Google.

Het is dus belangrijk om je website mobielvriendelijk (responsive) te laten maken.  Je bezoeker zal snel weg klikken naar een volgende mogelijkheid, omdat een niet-aangepaste website onaangenaam is om te bezoeken via een smartphone.

 

Wat je ziet op een website die niet responsive is

Je zal het zelf al wel eens gemerkt hebben…  Bij een website die niet mobielvriendelijk is zie je dan bijvoorbeeld enkel het linker bovenhoekje.  Een aangepaste website geeft een duidelijk leesbaar overzicht van de volledige pagina.

Stel jezelf in de plaats van je bezoeker en biedt hem/haar een website aan die gebruiksvriendelijk is, op alle mogelijke toestellen en in alle browsers.  Als de bezoeker een fijne ervaring heeft op je site is de kans ook groter dat er resultaten zullen uit volgen.

 

Voordeel van een aangepaste site

Je toont ermee aan je bezoekers en klanten dat je mee bent met je tijd.  Je houdt rekening met hun noden en wensen.  Daardoor ontstaat een positieve klantenervaring.  De resultaten voor jezelf als ondernemer nemen op die manier toe.

 

Ook voor Google

Ook voor Google is een responsive website een plus.  Sinds de Google update van april 2015 krijgen de websites die niet aangepast zijn een lagere ranking in de zoekresultaten.  De responsive websites krijgen een voorkeursbehandeling waardoor ze hoger komen te staan.  Reden te meer om te zorgen dat je website is aangepast om goed te kunnen lezen op smartphone en tablet.

 

Website mobielvriendelijk? Doe de check

Tegenwoordig bouw ik alle websites standaard responsive voor mijn klanten, omdat het gewoon de norm is geworden.

Wil je zelf checken of je website de Google test doorstaat en responsive is?  Klik dan hier: https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

 

Laat je bestaande website responsive maken bij Beels.be:  Neem contact op met Beels.be

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *