Glossary C Contentmarketing

Contentmarketing

Met contentmarketing maak en verdeel je relevante, nuttige inhoud aan je huidige en potentiële klanten.

Contentmarketing is het proces van het creëren en verspreiden van waardevolle, relevante en consistente content om een bepaald publiek aan te trekken en te behouden. Contentmarketing helpt je om je autoriteit, geloofwaardigheid en vertrouwen op te bouwen bij je potentiële klanten.

Die ‘content’ oftewel ‘inhoud’ plaats je bijvoorbeeld op je blog, in een nieuwsbrief, in een PDF whitepaper/ebook, in je posts op social media, in geautomatiseerde emails, in video, in een webinar, enzovoort.

Wat is de bedoeling van content marketing?

Door het plaatsen en verdelen van waardevolle en relevante info toon je aan mensen dat je een expert bent in je vak. Je toont er ook mee dat je up-to-date bent met de nieuwste evoluties binnen je vak en dat jouw focus voornamelijk ligt op het helpen van mensen. Mensen kunnen op die manier knopen doorhakken en klant van je worden.

wat is content marketing

Contentmarketing verloopt in fasen. Elke fase heeft zijn specifiek doel.

  • In een eerste fase ga je bijvoorbeeld social media posts maken die entertainen en informeren. Omdat mensen je nog niet kennen, maak je dit eerste contact leuk en informatief.
  • In een tweede fase geef je mensen een bepaalt soort content om een oplossing aan te bieden voor hun probleem. Je ontdekt of er een match is tussen jouw bezoeker en jouw aanbod.
  • In een derde fase maak je content om mensen te overtuigen klant van je te worden. Bijvoorbeeld via e-mails of retargeting.
  • En in de vierde fase maak je content om je bestaande klanten service te bieden, in contact te blijven of nog verder op weg te helpen.

Hoe goed is je internetmarketing?