Glossary N NFT

NFT

Een NFT (non-fungible token) is een digitaal item (in metaverse) dat objecten uit de echte wereld vertegenwoordigt, zoals muziek, kunst, video’s, in-game-items of virtuele honkbal-ruilkaart. Het is digitale activa dat je online kan kopen en verkopen, vaak aan de hand van crypto munten (cryptocurrency).

Dingen zoals fysiek geld of bitcoin zijn ‘fungible’, wat betekent dat ze voor elkaar kunnen worden ingewisseld. Niet-verwisselbare tokens zijn uniek en elk heeft een digitale handtekening die niet kan worden uitgewisseld. De eigenaar van een NFT kan het eigendom verifiëren met behulp van die digitale handtekening.

Voorbeeld: distilleerders William Grant and Son verkochten 15 flessen 46-jarige Glenfiddich-whisky voor $ 18.000 per stuk, en elk fles was vergezeld van een eigen NFT-artistieke impressie van de fles. De NFT stelt de eigenaar in staat om te pronken met zijn aankoop en fungeert als een bewijs van eigendom.

Ontdek je online marketing strategie op maat, aan de hand van de internetmarketing blauwdruk, voor meer naambekendheid en klanten.