Eenvoudig online verkopen

Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Gewoon. Een landingspagina met winkelkarretje voor je producten. Een klein aantal producten en mooi gepresenteerd.

Soms heb je slechts een beperkt aantal producten. En dan wil je die gemakkelijk online kunnen verkopen zonder veel toeters en bellen. Met een winkelkarretje en een betaalsysteem.

Een netwerkorganisatie kreeg onlangs zo een webshop-mini via Beels.be. Snel klaar voor (in dit geval) één product. Een landingspagina, een product pagina en een systeem om mensen online via bancontact te laten betalen.

Intussen is deze site reeds offline omdat het project is afgelopen.

Voordelen van mini shop:

  • Oplevering kan heel snel. Bij een grote webshop kan het soms maanden duren om te laten maken en dat is niet voor iedereen interessant.
  • Je krijgt een mooi vormgegeven webshop look voor je producten. Dat staat professioneel.
  • Betalingen gebeuren direct online via de meest gangbare methodes. Ook via de bank apps van je smartphone. Zo krijg je meteen je centen. Kopers krijgen hun factuur in de mailbox, bestellingen krijg je zelf in een handig overzicht.
  • Het is ideaal als je een beperkt aantal producten hebt en niet wil investeren in een grote webshop.
  • Je kan je producten niet zelf beheren. Een mailtje met de gewenste aanpassing lost dat op. Zo hoef je niet zelf te klussen online en hou je optimaal je focus.
  • De investering is een stuk interessanter dan bij een klassieke webshop.
  • Extra functies kunnen altijd bijgevoegd worden. Al blijft de bedoeling: keep it as simple as possible.

Verkopen komen niet uit de lucht gevallen

Net zoals bij een klassieke webshop is het belangrijk om er naast ook de juiste online marketing stappen te ondernemen. Zo trek je volgers aan, creëer je fans van je merk en krijg je kopers.

Ontdek je online marketing strategie op maat, aan de hand van de internetmarketing blauwdruk, voor meer naambekendheid en klanten.