9 businesstrends 2022-2030 & kansen in de Metaverse voor jouw bedrijf

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Als je online wil winkelen, socializen en werken, kan je daarvoor inloggen op miljoenen kleine en grote websites. Morgen gaan we in plaats daarvan naar een van de nieuwe generatie metaverse services waar we al die dingen kunnen doen op een manier die veel meeslepender, interactiever en ervaringsgerichter is.

En in een verre toekomst zullen we misschien verslaafd raken aan digitale werelden die niet meer te onderscheiden zijn van de realiteit.

Misschien voor jou nu nog een brug te ver? Pas op, we staan aan het begin van het ‘nieuwe’ internet.

Als je 25 jaar geleden de mogelijkheid had gehad om een aandeel te kopen in … ?

Op dit moment worden er al miljoenen geïnvesteerd in ‘het nieuwe’ metaverse. En het is interessant om nu al na te denken over de vaardigheden en ervaring die nodig zullen zijn in deze dappere nieuwe digitale wereld en de mogelijkheden voor kleine en grote bedrijven.

We zullen architecten nodig hebben, en ingenieurs en bouwers om het in elkaar te zetten. We zullen leraren kunnen gebruiken die ons laten zien hoe we het moeten gebruiken. Kunstenaars zullen het kunnen vullen met prachtige dingen. Vastgoedmakelaars voor aan- en verkoop van vastgoed en gronden. En misschien komt er zelfs politie voor onze veiligheid in deze nieuwe wereld.

Niemand weet precies hoe het eruit zal zien. Maar dat het er aan komt is zeker.

En als je er een deel wil van uitmaken als investeerder/lokaal bedrijf/creator, om je plaats veilig te stellen, dan is nu het moment om je erin te verdiepen.

Metaverse gewilde vaardigheden:

3D design
Het creëren van de nieuwe omgevingen vereist specifieke ontwerp skills van videogameontwerpers en 3D animators.

Computer programmeren
De tools die zullen worden gebruikt om die nieuwe wereld te maken, zullen in eerste instantie ook moeten worden gebouwd. En na verloop van tijd komen er steeds nieuwe features die men zal willen maken, dus zullen codeervaardigheden gewild zijn.

VR/AR-ontwikkeling
Aangezien metaverse makers de meest meeslepende omgevingen en interfaces zullen proberen te bouwen, zal AR een rol spelen bij de sprong van de echte naar de virtuele wereld.

Project management
Mensen met ervaring in projectmanagement zullen essentieel zijn om alles samen te brengen tot een samenhangend geheel. Deze vaardigheden zijn nodig om ervoor te zorgen dat alle elementen worden uitgevoerd volgens een hoge standaard en op een manier die bijdraagt ​​aan de algehele kwaliteit van de ervaring.

Beveiliging
Hoe meer we van onze tijd online en verbonden doorbrengen, hoe meer cyber beveiliging cruciaal wordt. Van creditcardgegevens tot gesprekken over onze mentale gezondheid, we willen niet ten prooi vallen aan kwaadwillige partijen.

Marketing
Advertentie- en marketingmogelijkheid en nieuwe en boeiende manieren om producten en diensten te promoten en om merkbekendheid op te bouwen in virtuele ruimtes. Het wordt essentieel voor marketeers en iedereen die in de reclame-industrie werkt.

NFT-engineering
Een NFT (non-fungible token) is een digitaal item in metaverse dat objecten uit de echte wereld vertegenwoordigt, zoals muziek, kunst, video’s, in-game-items of virtuele honkbal-ruilkaart. Het is digitale activa dat je online kan kopen en verkopen, vaak aan de hand van crypto munten (cryptocurrency). Voor de ontwikkeling hiervan zal expertise gevraagd worden.

Data
De digitale wereld is gebouwd op data en informatie. Net zoals in het echte leven zal data geanalyseerd worden om onze gebruikerservaring te verbeteren.

UI/UX-ontwerp
Of we nu de touchscreen op onze smartphone gebruiken of volledige bodysuits aantrekken, we hebben UI-vaardigheden nodig om ervoor te zorgen dat de methodes zo natuurlijk en gebruiksvriendelijk mogelijk gemaakt worden.

Ontdek je online marketing strategie op maat, aan de hand van de internetmarketing blauwdruk, voor meer naambekendheid en klanten.