Tip van een wijze man

Jim Rohn was en is nog steeds voor heel wat mensen een grote inspiratiebron. Hij staat bekend als een woordkunstenaar. Om de dingen heel eenvoudig en humoristisch te kunnen brengen. Op 25 jarige leeftijd kwam hij in de wereld van netwerkmarketing terecht en op 31 jarige leeftijd mocht hij zichzelf miljonair noemen. Zijn pad van persoonlijke ontwikkeling bracht hij op latere leeftijd naar het ruime publiek met lezingen en seminars en hij schreef 17 boeken en maakte verschillende audio en videoprogramma’s.

Ook voor mij blijft hij een grote bron van inspiratie. Dit volgende verhaal in het bijzonder is bijgebleven. Hij vertelde het ongeveer als volgt:

“Er is een Bijbeltekst die het verhaal verteld van de zaaier. En als je het al een tijdje niet meer gelezen hebt, het is heel interessant.

In de oude tijd, diegene die het land bewerkte, die zorgde voor gewassen, dat was de zaaier.

Het is een typisch voorbeeldverhaal van het leven, en mensen, en resultaten en wat je mag verwachten. En het verhaal vertelt enkele interessante punten.

1. De zaaier was een wijze man. Dat is een groot voordeel. Je wil geen dommerik het veld op sturen.

2. Nog een interessant punt in het verhaal: de zaaier strooide met excellent zaad. Het beste. Hij nam geen genoegen met tweederangs.

3. Derde punt in het verhaal: de man was zeer ambitieus. En als je het ganse verhaal zou lezen dan kom je tot de conclusie, deze man was zeer ambitieus. Dat is een mooie kwaliteit om te hebben.

En dan ging hij aan het werk.

De zaaier, met het perfecte zaad, zeer ambitieus, overal rond hem goeie mogelijkheden, de juiste capaciteiten, alles is klaar… en hij begint er aan.

Nu gebeurde iets heel interessant. Iets typisch.

Hij start met zaaien, vroeg in de ochtend. En het eerste gedeelte dat hij uitstrooit valt verkeerd en de vogels zijn er mee weg.

Hij zaait nog en de vogels nemen het weg. Hij zaait nog en de vogels nemen het opnieuw weg. Dit is dus een typisch verhaal van het leven en van mensen. Want zoals je zelf wel weet: de vogels gaan altijd een deel van het zaad meenemen.

Er zijn een aantal zaken die je in dat geval kan doen.

Je kan de vogels achterna zitten. De dingen ‘eens recht gaan zetten’, i.p.v. het te laten zoals het is. Maar als je achter de vogels zit, dan staat er niemand meer op je veld. Je bent dus niet meer aan het zaaien. Zo gaan je kansen nog meer omlaag dan omhoog.

Sommige dingen kan je niet oplossen. Sommige dingen moet je negeren, zoals de vogels, die ermee gaan vliegen.

Dat is wat deze zaaier deed, zo staat het in deze Bijbeltekst. Hij negeerde de vogels, en hij bleef zaaien. Want hij wist, als je blijft zaaien, ga je meer zaaien dan dat de vogels kunnen wegnemen.”

Ontdek je online marketing strategie op maat, aan de hand van de internetmarketing blauwdruk, voor meer naambekendheid en klanten.