Vergeet Google Adwords: dit is de beste manier om meer bezoekers naar je website te krijgen [2023]

Het is niet meer genoeg om alleen maar een website te hebben als je succesvol wilt ondernemen op internet. Je moet ook zorgen dat je genoeg bezoekers naar je website trekt. Veel ondernemers denken dan meteen aan Google Adwords.

Maar Google Adwords kost veel geld en het is een voortdurende strijd om dit goed te regelen (of geregeld te krijgen door een kantoor) en om de kosten te beperken.

En als je dan bezoekers naar je website krijgt, moet je er ook voor zorgen dat ze klant bij je worden. Want een bezoeker die even rondkijkt, wegklikt en nooit meer terugkomt, daar heb je niets aan.

Helaas is het bij veel websites zo dat bezoekers niet meteen klant worden bij het eerste bezoek, omdat ze niet genoeg vertrouwen hebben in wat ze zien. En vertrouwen is essentieel voor een conversie (aankoop, contactname, offerteaanvraag…). Of ze ‘voelen’ het niet.

Daarom kun je emailmarketing gaan inzetten. Met emailmarketing zorg je zelf voor een stroom van bezoekers naar je website. Met emailmarketing bepaal je zelf wanneer iemand terugkomt.

Wat je wilt is dat je website en je emailmarketing samenwerken als een systeem om ervoor te zorgen dat je steeds genoeg bezoekers naar je website krijgt en dat die op een gegeven moment ook overtuigd raken en de volgende stap zetten.

Op die manier word je een beetje onafhankelijk van Google. Zorg er wel voor dat je SEO in orde is, dus dat je minstens op één populaire zoekterm op de eerste pagina in Google staat, maar focus op wat er gebeurt als je een bezoeker op je website hebt. Plan je gratis strategiesessie in.

Doe jij er alles aan om ervoor te zorgen dat je bezoekers later nog eens terugkomen?

Ontdek je online marketing strategie op maat, aan de hand van de internetmarketing blauwdruk, voor meer naambekendheid en klanten.